Ce sa (nu) faci in pandemie?
Pandemia e un cuvant apasator pentru noi toti. De mai bine de doi ani a intrat hotarat in vietile noastre si pare ca nimeni nu stie cand va disparea.
Multe firme si-au gasit sfarsitul din cauza acestei crize complexe, la nivel global. Oamenii sunt speriati, iar emotiile negative nu conduc niciodata catre decizii bune.
Noi am vrea sa te ajutam cu un sfat sincer, venit de la o firma care a fost afectata de pandemie, dar care nu a renuntat, ci, din contra, a gasit alternative.
Asa ca iata ce te sfatuim:
1. Nu concedia angajatii de teama ca nu vei putea plati salariile lor.
Multe firme au recurs la solutii definitive in privinta unor angajati, cum ar fi concedierea acestora. Noi credem ca exista solutii pentru a salva anumite cheltuieli.
Daca activitatea pe care o desfasoara societatea permite telemunca, atunci cea mai buna decizie ar fi sa renunti la chiria pe care o platesti (sa recunoastem, chiriile sunt exagerat de scumpe!!!) si la costurile adiacente, adica facturile la utilitati.
2. Nu iti diminua onorariile/preturile.
O alta decizie proasta e sa crezi ca oamenii nu-si mai permit serviciie/produsele tale si sa incepi sa scazi dramatic preturile. Clientii tai nu vor renunta asa usor la ceea ce le oferi, asa ca nu incepe sa scazi. Desigur, nu e indicat nici sa ajungi in extrema cealalta si sa umfli preturile. Analizeaza mai intai ce se in intampla in piata si vei gasi cu siguranta echilibrul.
3. Investeste in marketing.
Marketingul e o unealta deosebita, iar internetul acum permite atat de multe reclame, incat ar trebui doar sa vrei in mod intentionat sa n-ai parte de promovare.
O buna strategie iti poate aduce mai mult succes decat ti-ai imaginat vreodata.
4.Foloseste de tehnologie.
Tehnologia a avansat atat de mult, incat poti sa-ti eficientizezi munca daca apelezi la solutiile actuale. Poti sa ai magazin online pentru orice gen de produs si chiar poti lucra exclusiv din confortul locuintei tale.
5. Alege-ti un contabil extraordinar.
Contabilii buni exista si, cu siguranta, sunt multi. Insa intr-o perioada de criza, n-ai nevoie de un contabil bun. Ai nevoie de un contabil extraordinar.